fbpx
Har du spørgsmål? 30 554 554

Copyright 2024 © Carelax Danmark ApS
Alle rettigheder forbeholdes.

Sundhed og massage. Læs om fordelene her.

fordele ved massage sundhed

Helbredsmæssige fordele ved massage

Massage er godt for krop og sjæl. Det giver afslapning og velvære i hele kroppen, som oftest varer ved lidt efter massagen er færdig. Men hvilken virkning har massage for dig på længere sigt? I dette blogindlæg sætter vi fokus på, de helbredsmæssige fordele massage kan have for dig. (bemærk at massagen i følge mange undersøgelser, ligeså vel kan udføres i en massagestol i høj kvalitet, som af en uddannet massør)

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men massage bidrager med en række helbredsmæssige fordele. Forbedringerne sker ikke kun mentalt, men også på din krop og dit fysiske helbred. Der er foretaget en langrække af videnskabelig undersøgelser, der viser flere helbredsmæssige fordele.

Det omfatter både forbedring af blodcirkulationen, blodtryk, smertelindring, stivhed i kroppen, stress, depression og angst.

Blodcirkulation

Massage løsner op for de forskellige muskelgrupper. Varmen og bevægelserne fra massagen er med til at øge din blodcirkulation. Denne proces er vigtigt for at give kroppens celler ilt og nærringsstoffer, samtidig med at fjerne udskilte giftstoffer. En god blodcirkulation kan reducere hovedpine, da cirkulationen øger blodtilførslen til hjernen. Dernæst tilfører processen flere næringsstoffer til huden, så din hud kan komme til at se sundere ud.

Blodtryk:

Døjer du med forhøjet blodtryk? Så kan massage være med til at sænke det. Et studie fra 2013 testede forskellen mellem to grupper af kvinder med forhøjet blodtryk. Studiet forløb over 3 uger, hvori den ene testgruppe modtog massageterapi, og den anden gruppe fik ro og afslapning i samme rolige omgivelser. Gruppe to fik ingen massage. Resultatet viste, at efter bare ti sessioner havde gruppen, der havde modtaget massageterapi sænket deres blodtryk.* Samme resultat sås ikke hos gruppen uden massage.

Smertelindrende

Smerter i hverdagen kan reducere din livskvalitet. Det kan være med til at påvirke de ting, som du gerne vil gøre i dit liv. Massage kan anvendes til smertelindring. Forstil dig, at du slår din albue. Din første reaktion er ofte, at du automatisk flytter din hånd hen til det ømme punkt og masserer det. Dette er et naturligt instinkt som er indbygget hos mennesker. På samme måde virker massage afspændende for forskellige typer af smerter. Massage kan derfor være med til at reducere brugen af smertestillende medicin.

Muskelspændinger og stivhed i kroppen

Massage kan afhjælpe stivhed i kroppen og muskelspændinger i nakken, øvre eller nedre del af rygmuskulaturen. Det kan forekomme af forskellige årsager. Det kan f.eks. være efter hård fysisktræning, men muskelspændinger kan også forekomme i forbindelse med stillesiddende arbejde. Massage kan reducere stivhed i kroppen, og øge muskel fleksibiliteten.

Stress og depression

Touch Research Institute har på baggrund af flere massagestudier, konkluderet at, massage kan sænke stresshormonet kortisol. Desuden øges mængden af deltagernes dopamin og serotonin. Begge stoffer forbindes med følelser af lykke og veltilpashed. En anden undersøgelse på massagestole påviste, at deltagerne i undersøgelse reducerede deres stressniveau og mængden af smerter, igennem hyppig anvendelse af massage.** Samtidig kan massage have en positiv indvirkning på personer, der lider af depression. Det kan være med til at give mere glæde og overskud i hverdagen.

Angst

I dag lider flere og flere mennesker af angst, det er både stort psykisk pres, men giver også bivirkninger på kroppen i form af stivhed og spændinger. Massage giver afslapning til personen, og være med til at genvinde balancen i kroppen og give afspænding. Afslapning og velværen i kroppen kan vende med til at vende dårlige tanker.

 Hjælp kroppen på vej med væske

Ét sidste råd fra os. På grund af processen med udskillelse af affaldsstoffer, kan det være en god ide at hjælpe kroppen på vej. Så sørge for at du drikker rigeligt med væske i forbindelse med massagen. Vi anbefaler, at du drikker et glas vand både før og efter en god massage.

Vi samler på gode anmeldelser

Se anmeldelser her

Rentefrit køb
Høj kvalitet
Prisgaranti
Vi leverer
Byt til nyt
Book gratis demonstration
0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen