fbpx
Har du spørgsmål? 30 554 554

Copyright 2024 © Carelax Danmark ApS
Alle rettigheder forbeholdes.

Massage som hjælp til stress og angst

massage angst stress

Massage hjælper imod stress, angst og depression

Massage er mere end bare luksus og afslapning – massage kan gøre underværker for dit mentale helbred. I dette blogindlæg vil vi fokusere på de helbredsmæssige fordele, som massage kan have for personer, der lider af angst, depression eller stress.

Forskning fra Weber Universitet i USA viser, at massagestole kan have positiv indvirkning på dit helbred, bl.a. i relation til stress og stressrelaterede smerter. Undersøgelsen er foretaget på massagetyper, der omfatter en kombination af 10 minutters massage af hele kroppen, hvorefter massagen slutter med funktionen zero-gravity position. Denne funktion giver en følelse af vægtløs tilstand. Det har en afslappende virkning på kroppen, som bl.a. reducerer muskelspændinger i den nederste del af ryggen, fremmer bedre blodcirkulation m.m. Resultatet viste, at de 521 testdeltagerne næsten halverede deres stressniveau. Deltagerne oplevede samme fald i mængden af stressrelaterede smerter.

Touch Research Institute, der er en del af det medicinske universitet i Miami, har gennemgået flere massagestudier. Konklusionen blev, at massage virker lindrende på depression og angst. Den positive virkning opnås ved, at massagen går ind og påvirker kroppens biokemi. Stresshormonet kortisol er blevet undersøgt på 500 deltagere med stressrelaterede sygdomme. Resultatet viste, at massagen kunne sænke stresshormonet med op til 53%.  Samtidig viste undersøgelserne, at niveauet af dopamin og serotonin var stigende hos deltagerne. Begge stoffer forbindes med følelser af lykke og veltilpashed, og kan være med til at reducere stress. Et lavt niveau af serotonin i hjernen forbindes med depression. Nogle af undersøgelserne var foretaget på brystkræftpatienter eller gravide, der alle led af depression. Efter at have modtaget massageterapi, følte deltagerne sig mindre deprimerede og havde mere overskud i hverdagen.

Hvor ofte skal man have massage?

De fleste af os kan hurtigt blive enige om, at vi godt kunne bruge massage en gang imellem. Måske lidt oftere end vi giver udtryk for, men det skal vi ikke have det skidt over. For forskning viser, at de helbredsmæssige fordele ved massage opnås ved ofte eller jævnlige massager. Nogen af undersøgelserne er baseret på 15-20 minutters massage på dagligbasis, andre peger på et par gange i ugen eller større intervaller. Et par gange om året, er ikke nok, hvis du ønsker at opnå størst sundhedsmæssige fordele.

Overvejer du at prøve en massagestol?

Hvis du overvejer at prøve en massagestol, og finde ud af, om det er noget du kan give dig glæde og velvære i din hverdag. Så tilbyder vi alle en gratis prøveperiode. Læs mere om vores prøve periode her https://carelaxdanmark.dk/proev-gratis/

Vi samler på gode anmeldelser

Se anmeldelser her

Rentefrit køb
Høj kvalitet
Prisgaranti
Vi leverer
Byt til nyt
Book gratis demonstration
0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen